27. jun. 2012

Geskes guide til Roskilde

Team Me

Det er næsten ikke til at tro det, men nu er der gået et år igen og liiige om lidt åbner Roskilde Festival for alle os der har hang til lumre/gennemblødte telte, sort støv i næsen, solbrankede skuldre, billige dåsebajere, plasticposer i våde sneakers, lækker festivalmad, gakkede udklædninger, natteflirter, gennemsuttet papvin og et, let's face it, uoverskueligt kæmpe stort udvalg af musik i alle afskygninger! Og uanset hvem der brokker sig over manglende store navne eller nok black metal (der kan ikke blive for lidt, hvis man spørger mig) på programmet, så er det bare at skamme sig og gå i gang med at studere og nærlytte, for der gemmer sig altid nogle fantastiske perler, som man ikke var bekendt med før og ikke vil leve uden bagefter.
Jeg har en temmelig lang ønskeliste over bands, som jeg vil høre og jeg kommer ikke til at høre det hele, det ved jeg godt. Men jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke lige udbredte det glade budskab og giver alle andre nogle tips til, hvad der kunne være godt efter min mening. 
Her følger et udpluk dag for dag:

Mandag:
Nelson Can (Pavilion Junior kl. 17.30) er totalt seje post-punkede piger med lige tilpas dele attitude og uskyld.

Tirsdag: 
Helsinki Poetry (Pavilion Junior kl. 20.30)  åbner festivallen i ro og mag for mig. Ikke for meget stress, bare ud og finde sine ben og hinanden og så lade den første festivalnat falde på til lyden af smukke støjende storbybilleder.

Onsdag:
French Films (Pavilion Junior kl. 17.30) minder med deres surf-lyd om The Drums men er lidt mere 80'er tunge og dystre end gakkede som deres slægtsfæller og lyder som en god smådoven måde at starte dagen på.
Team Me (Pavilion Junior kl. 22.00) er blevet rost for deres liveshows hvor de som et Arcade Fire lignende stort ensemble fyrer en fest af med naivistisk charme, tempo og energi. Jeg forestiller mig stor fællesfest i det lille telt!

Torsdag:
The Shins (Arena kl. 18.00) er indbegrebet af indierock med deres finurlige og skæve numre. Jeg har aldrig oplevet dem live og det er helt klart et flueben, som jeg glæder mig til at sætte.
Clock Opera (Pavilion kl. 19.30) har med deres højenergiske, storladne og dramatiske elektropop/rock fuldstændig overbevist mig. Det bliver mega fedt!


Perfume Genius (Gloria kl. 23) er smukt, poetisk og sart men også utroligt stærkt og jeg regner med en intens oplevelse i det stemningsfulde Gloriatelt. Er man blevet melankolsk til mode bagefter er det bare at komme videre til R'n B fest med Janelle Monáe (Arena kl. 23.30) eller det parallelle elektrounivers som Apparatjik (Orange kl. 01.00) inviterer til og som jeg er ret spændt på at gæste og finde ud af om det egentlig er et sted, der er værd at være.

Fredag:
Copenhagen Collaboration (Arena kl. 13.00) er et fællesskab mellem blandt andre så forskellige bands som You.You.You, Alcoholic Faith Mission og Cody og sammen med en masse andre københavnske bands serverer de et stort fælles show. Om det bliver et slags show case eller hvordan, det aner jeg ikke rigtig, men det bliver virkelig kvalitet OG kvantitet for alle pengene!
Gossip (Orange kl. 17) har pøset ekstra med pop ovenpå deres skarpe elektropop og med deres hithistorie og karismatiske sangerinde, kan de sikkert godt sætte lidt fut selv på Orange.
Elektro Guzzi (Cosmopol kl. 21.00) er noget så usædvanligt som en art techno spillet live på virkelige gode gammeldaws instrumenter (plus div. effektpedaler selvfølgelig) og selvom jeg ikke rigtig er til den genre, så synes jeg det lyder vildt fedt og noget mere interessant end den traditionelle techno fra en DJ pult.

 
Daughter (Gloria kl. 01.00) er nok valget til den der ikke har drukket sig for fuld (bliver det mig?) og som stadig har energi til at tage en minimalistisk, semi elektronisk folk-koncert til sig. Det lyder sprødt og følelsesladet og jeg håber, at jeg er i det rigtige hjørne, når hun spiller. Om ikke andet bliver stemningen pisket op igen, når Spleen United er med til at lukke fredag aften af.

Lørdag:
Larsen & Furious Jane (Pavilion kl. 13.30) vækker min lørdag med deres knugende og skramlede indierock og jeg regner med en fornøjelse der, lige som sidst jeg hørte dem (tjek tidligere indlæg), appellerer til mit vågne øre og åbne hjerte.
tUnE-yArDs (Odeon kl. 17) er totalt kuk, eksperimenterende og legesyg...pop?...med afro beats og fantastisk sej sangstemme. Hvis det bliver for skørt, går jeg i den anden grøft og hører The Low Anthem (Pavilion kl. 17.30) som er støvet americana folk med hjerte og sjæl.
Cold Specks (Pavilion kl. 19.30) er også fuld af hjerte og sjæl - og soul og gospel så det løber koldt ned af ryggen og gåsehuden rejser sig af begejstring. Det er blødt, lækkert og sorgmodigt.
Så følger der en række festlige indslag som M83 og Jonathan Johansson, men det jeg tror kommer til at afslutte min lørdag aften på bedste pigeagtige festfacon kunne godt blive Penguin Prison (Cosmopol kl. 01.30). Latterligt navn men et ret sjovt genlyt med de simple pop 90'ere, hvor det lyder som om Eric Gadd har mødt Justin Timberlake og fået et uskønt, smådumt men charmerende kærlighedsbarn.

Søndag:
Giraffage (Apollo kl. 14) byder de nu slidte kroppe og hoveder på en sommervarm eftermiddags chillout og skønt jeg ikke kender genren ret godt, så tror jeg godt at jeg kunne bruge netop dette på netop dette tidspunkt.
Hurraaaahh!! Uanset hvor nær festivaldøden vi er nu, så er der ikke noget at gøre når Friendly Fires spiller på Arena kl. 18.30! De leverer den mest dansable fantastiske fest jeg nogensinde har oplevet og jeg glæder mig glæder mig glæder mig til at se dem igen!
Jeg kunne godt forestille mig, at jeg efter Friendly Fires har fået sat mit punktum for årets festival, men hvis jeg ikke sidder i en bil hjem eller er gået face down i mudderet, så pendler jeg nok imellem to modpoler; foxy Santigold (Arena kl. 20.30) og hendes unge new wave discofest eller de lidt mindre foxy Alabama Shakes (Odeon kl. 20.30) hvor den tunge groovy soul krænges ud af en kvinde med en stemme, der får Janis Joplin til at vride sig af fryd i sin grav. 

Sådan håber jeg, at min festival kommer til at se ud nogenlunde. Og måske kunne det her give inspiration til andre også. Husk at pakke de fede shorts, røjsere, varme sokker til kolde nætter og solcreme til varme dage og så ses vi på Dyreskuepladsen om ganske få dage!!

20. jun. 2012

Gå lige ud og hør det her! (22+23 juni)


Lise Westzynthius

Her kommer igen en lille bunke forslag til den kommende weekend. Der kan kun lyde endnu en opfordring herfra til at bidrage med flere forslag i kommentarfeltet. Jeg kommer selv til at stå i bar til punk koncert på Vega...ikke umiddelbart en favorit, men dette kunne jeg meget frivilligt have valgt:

Fredag 22 juni: Lise Westzynthius på Ofelia Beach kl. 17 (Kbh) for 0 kr.
(Lise er tilbage, efter nogle års pause, med ny plade på dansk der får hende til at lyde som en kvindelige udgave af Nikolaj Nørlund. Hun starter fredagen finurligt, lyrisk og semi-elektronisk ud og får med sine fine vibes forhåbentlig regnen til at blive væk fra.)

Fredag 22 juni: Wolfmother  i Tivoli kl. 22 (kbh) for 95 kr. 
(Old school stonerrock a la Led Zeppelin og Depp Purple!)

Fredag 22 juni: The Brian Jonestown Massacre Voxhall kl. 21 (Aarhus) for 200 kr.
(Legendarisk Psyk rockband med en forsanger der har ry for at være rablende gal.)

Lørdag 23 juni: Samme band, pris og tid som ovenfor men i Amager Bio (Kbh)

Lørdag 23 juni: Rum 37 + Dig & Mig + Indians Loppen kl. 21 (Kbh) for 70 kr.
(Dansksproget indiepop a la Love Shop + dansksproget 80'er poprock + sfærisk sart elektropop)

Wolfmother

18. jun. 2012

Northside Festival 2012

Som de fleste andre festivaller i Danmark måtte Northside desværre kæmpe en urimelig kamp med regn, lave temperaturer og kraftig blæst. Jeg var nok i virkeligheden også mere benovet over musikken sidste år. Endnu et genhør med D.A.D, Veto og Turboweekend stod ikke på min ønskeliste, men som helhed klarede festivallen endnu bedre end sidste år at servere imponerende navne på scenen, et utroligt lækkert udvalg af mad og de flotteste toiletvogne jeg endnu har set på en festival (altid papir, rene sæder og sprit - plus dører der automatisk svingede op, når man skulle ud, så man nærmest ikke behøvede røre dem med sine rensprittede fingre...! Det betyder sgu meget for tøserne.) Da regnen begyndte fredag, blev der tilmed delt regnslag ud sammen med fadøllene. Derudover var publikum dedikerede, rolige og venlige og behandlede festivallen med lige så stor respekt som den viste dem. Det blev til flere fine højdepunkter undervejs, men mit personlige var at se Bombay Bicycle Club, som efter min mening har en vidunderlig blanding af letlivet skøn pop og småstøjende indierock. Så her er lidt blandede billeder og et begejstret øjeblik fra Northside, hvor solen endelig skinnede og det var svært at stå stille med det der lille mobilkamera!
 Bombay Bicycle Club

 Malk de Koijn samler nationen

Little Dragon i stiv kuling der tvang storskærme og bagtæppe ned, men de leverede en fest som sædvanlig.

 Det famøse flotte toilet på 3 dagen!

15. jun. 2012

Bear in Heaven


Nu skulle næste skridt egentlig være Northside Festival. Men der sneg sig lige pludselig en mulighed ind for at se Bear in Heaven, som jeg svagt mindes at have hørt for en del år siden i en tom Voxhall sal. I aften skulle de spille i en halvtom Lille Vega sal og det er jo vel et skridt op i og for sig. Jeg er lidt i problemer, for jeg ved ikke nøjagtig, hvordan jeg vil beskrive det her band og jeg ved heller ikke helt endnu, hvad jeg mener om dem. Bandet drives primært af bas og trommer og en frontmand der ligner en ung Willem Dafoe, tilmed i umiddelbare karaktertræk; lidt diabolsk, lidt beskidt, lidt sexet og lidt bøsset. De lagde overraskende rock'et ud med de første par numre i en tung mørk scenebelysning med lidt neon lysstænger i baggrunden. Så annoncerede de nye numre og de blev efter min smag lidt lovligt monotone og droneagtige. Det næste øjeblik havde bandet bevæget sig over i klubgenren og gjorde derved mig en kende konfus på, hvad det egentlig er, de gerne vil levere. Men jeg må erkende, at når bassen virkelig legede og trommerne spillede taktfast og en anelse vredt så var det inviterende dansabelt. Men jeg har dog på fornemmelsen, at Bear in Heaven altid vil være outsiderne til festen. De nåede også at få sendt props ud til blandt andre Oh No Ono, som de nævner i en sang og Indians som varmede op for dem. 

Nu skal tasken pakkes til 4 dage i Aarhus med musik og dejlige mennesker! Der følger nok updates, hvis jeg kan bearbejde alle indtrykkene...

13. jun. 2012

Party i provinsen / Gå lige ud og hør det her! (15-16 juni)

Sidste weekend indledte jeg seriefænomenet "Gå lige ud og hør det her!". Jeg tvivler på, at det lagde ud med at være en succes og jeg var ikke selv en stor støtte, da jeg personligt sad i min families skød ude på Djursland fredag aften langt fra alle mine anbefalinger. Til gengæld blev jeg vidne til en klassisk byfest i den yderste provins og det er ikke en oplevelse der skal gå bloggen forbi!
Når provinsen fester er det med DJ Hansi bag pulten (og det er åbenbart år efter år), så vi sad naturligvis og ventede på ham med åndeløs spænding. Hansi havde det svære kår at følge efter New Orleans jazzorkestret, men han skruede forventningerne stærkt i vejret ved at sætte en Star Wars agtig hymne på i 5-10 min og undervejs annoncere over mikrofonen, at nu var der kun "2 minutter tilbage til DJ Hansi's kongeniale royale temaaften"! Som en ægte superstjerne lod han det lettere uinteresserede publikum vente yderligere et par minutter efter hymnen var ebbet ud, før han endelig kom frem igen iført rød kappe og kongekrone. Vi sad muligvis lidt langt væk fra scenen og jeg var muligvis blændet af lidt fordomme, men det så grangiveligt ud som om, at Hansi under kronen var ramt af lidt Downs syndrom... Uanset lagde Hansi stilsikkert ud med at sætte Michael 'the king of pop' Jackson på og jeg er stolt af at sige, at min moder var den første på dansegulvet med en lokal charlatan. Min faster og jeg var selvfølgelig nødt til at følge trop. Så skiftede Hansi brat til Rocazinos 'Ridder Lykke' og vi forlod dansegulvet igen. Allerede der var det nok byfest for os, men vi blev fuldt ud af festteltet og ned af hovedgaden med Hansi's desperate råb bag os; "Øster Alling, hvor er i??!"
Hjemme under dynen blev vi ikke snydt for resten af sættet og Britney såvel som 'Himmelhunden' er tilsyneladende også med royale kvaliteter. Jeg takkede i hvert fald Gud, konge og fædreland for en kongenial aften med DJ Hansi!
 Selv en konge kan have svært ved at lokke den kræsne pøbel på dansegulvet.

Nå, men der er jo snart en ny weekend med nye musikalske velsignelser, så her kommer igen nogle tips til hvad man kan gå ud og lytte til: 

Fre 15 juni: Billow + Peacefull James på Loppen (Kbh) for 30 kr.
(ung r'n'b/soul/rap spillet live og garanteret med masser af spunk)

Lør 16 juni: Eclectric Moniker på Lille Vega (Kbh) for 130 kr.
(De fleste har vel hørt hypen og mon ikke man får en smag af caribisk sommer. Derudover opvarmer århusianske Bodebrixen og der svenskofilt indiepop når det er gladest og bedst)

Lør 16 juni: Christian Hjelm + Death Valley Sleepers på Nørrebro Bryghus (Kbh) for 0 kr!
(Christian med den karakteristiske stemme, og hår, på dansk og 60'er poprock)

15,16,17 juni: Northside Festival i Aarhus for 1400 bananer
(Jeg glæder mig bl.a til Bombay Bicycle Club, Little Dragon, The Hives, Kasabian og mange flere!!)

God weekend! 


6. jun. 2012

Gå lige ud og hør det her! (8-9 juni)

Denne her blog startede med en hjertevarm opfordring til at pible ud og høre Dad Rocks! Men så kom der faktisk ikke lige flere forhåndsanbefalinger og det giver jeg mig selv en røffel for. Nu vil jeg gerne prøve på at komme med et ugentligt bud på, hvad man kan krydre sin weekend med  - udelukkende med udgangspunkt i hvad jeg selv kunne tænke mig at se. Sådan er det. Og fokus er primært på København og dernæst Aarhus. Og sådan er det også. Til gengæld er alle og enhver voldsomt velkomne til at give deres egne anbefalinger med i en kommentar! Here goes:

Fre. 8 juni: Hypnotic Brass Ensemble i Pumpehuset (Kbh) for 160 kr.
(Jeg stødte på dem ved Union Square i New York for mange år siden og de er mega seje!)

Fre. 8 juni: WhoMadeWho på Jazzhouse (Kbh) for 180 kr.
(WhoMadeWho's discogas dyppet i blæsere og jazzspice - syret og gid jeg kunne!)

Fre. 8 juni: Scots on Ice + Lou Francis + Dead Young Oaks på Rust (Kbh) for 50 kr.
(Indie i dets mangeartede facetter på den lille Rust scene, hvor mange spændende talenter får en chance for små penge)

Lør. 9 juni: Feng Li + Gunn + Mount Rushmore Safari på Rust (Kbh) for 50 kr.
(Endnu en mulighed for unge indie-musikanter der er lidt mere i synth genren)

Lør. 9 juni: One Eyed Mule + Rough Sketch Consolation + The Cynic på Studenterhuset (Kbh) for 40 kr.
(Folk/country/americana hygge for ingen penge overhovedet)

Lør. 9 juni: Tales of Murder and Dust + The Woken Trees på Radar (Aarhus) for 60 kr.
(Mørkt og dystert og neo punk agtigt)

Jeg håber, at noget af det frister. Her er lige lidt seriøst trutteri til en start


3. jun. 2012

BOB HUND: Låter som miljarder

Bob Hund

Når nu Distortion led under regn og kulde, så var det et forrygende held at Bob Hund satte fut i Pumpehuset fredag aften! Og de halvgamle drenge levede fuldstændig op til deres rygte (og et slidt Roskildeminde) om hvilket suverænt liveband de er. Thomas Öbergs gakkerier på scenen fik mig til at stå og ligne en forelsket jubelidiot og det var umuligt ikke at hoppe med rundt sammen med alle de andre begejstrede publikummer. Mit store tilbagevendende problem er at de mange gode koncerter, jeg får set søber rundt i tågede alkoholminder... Jeg prøver ofte at tage noter på telefonen undervejs, men det var lissom ikke oplagt at stå med næsen nede i telefonen dér først fremme ved scenekanten lige under Thomas' dinglende perlekæder og energiske dansen rundt. Men billeder fik jeg mange af! Og på trods af de dobbelte vodka sjusser og mit mangelfulde kendskab til Bob Hunds fulde bagkatalog, så står koncerten frem som en festlig oplevelse uden lige.


  En rigtig hund kendes naturligvis på røven og Gunhild fik lov at dry humpe hans ben:)