26. okt. 2014

Gå lige ud og hør her! (Nov 2014)

Iron & Wine 11.11 på Vega


Koncertsæsonen er virkelig skudt i gang og hvis det ikke var fordi de fleste har et issue med penge før eller siden og indimellem andet at se til, så kunne man sagtens bruge snart hver eneste dag på et spillested i København. For mit vedkommende er det ikke kun penge der udgør et benspænd. Denne og næste måned er åbenbart også den tid på semestret, hvor der går eksamensvanvid i det ellers fornuftige foretagende at studere. Men ind imellem skal der jo være et åndehul og jeg glæder mig særligt til at opleve Perfume Genius live igen. Listen her er blevet lang og det var ikke let for mig at begrænse den til en overskuelig mængde valg, men hold ud og kig den igennem, jeg har prøvet at gøre den så alsidig, at der er noget for de fleste. Glædelig koncertnovember til alle!


Lør 01.11. Ice Cream Cathedral + Sekuoia i Lille Vega kl 21 for 145 kr.
To meget forskellige musikalske temperamenter mødes i en skøn forening. Det smukke lydkollektiv overfor den vilde ener.

Ons 05.11. St. Vincent i Store Vega kl 20 for 280 kr.
Hun har igennem tiden gjort sit udtryk stadig mere abstrakt og farverigt men bag de næsten Tune Yards inspirerede kompositioner hersker hendes feminine og følsomt fortællende stemme.

Tors 06.11 Schultz and Forever i Lille Vega kl 21 for 135 kr.
Den meget unge talentfulde sangskriver har mødt gevaldig meget velfortjent ros og måske det har fået ham et skridt længere ud på scenekanten, han har i hvert fald udviklet en mere dekadent og fyldig lyd der minder mig om Conan Mockasin.Fre 07.11 When Saints Go Machine i Store Vega kl 20 for 245 kr.
I samarbejde med billed- og lyskunstnerne fra Dark Matters bliver der sat en uforlignelig, eventyrisk flødeskumskage af en aften op. Muuums!

Fre 07.11 Ty SegallPumpehuset kl 21 for 200 kr.
Hyperproduktiv og utroligt alsidig glamrock inspireret herre der garanteret leverer et underholdende og medrivende show.

Lør 08.11 Quick Quick Obey i Ideal Bar kl 20 for 80 kr.
Længselsfuld og lækker indiepop med store armbevægelser der inviterer til fri bevægelse (...dans). Det er ikke utænkeligt at drengene har dyrket Mew på teenageværelset og det kan man jo godt forstå.

Lør 08.11 A Night of Elliot SmithBremen kl 19.30 for 100 kr.
CPH:DOX og Soundvenue har sat nogle af vores mest følsomme musikalske talenter til at fortolke myten Elliot Smith. Oplev fx Indians, Broken Twin og Chorus Grant. Der vises også film. 

Tir 11.11 Iron & Wine (akustisk) i Store Vega 20 for 245 kr.
Ironisk nok har den følsomme americanamand fået langt mere lyd på sine seneste udgivelser, end det jeg oprindeligt kendte ham for, men denne gang optræder han så nok cirka lige så stille som han kan. Og det er i orden, for han er om nogen manden der kan hviske en stemning op.

Tir 11.11 Sondre Lerche i Ideal Bar kl 20 for 145 kr.
Jeg havde lidt et crush på den der lille blonde fyr med den dybe stemme for mange år siden. Men han blev aldrig helt farlig nok. Nu mærker man lidt mere kaos og vildskab over ham og det plus nogle år på bagen, klæder ham vildt godt.
 
Ons 12.11 How To Dress Well i Lille Vega kl 21 for 200 kr.
Helt nedtonet og intimt og intenst. Smukt, sart og smooth. Det er hvad man har i vente når solisten Tom Krell fylder rummet ud.

Tor 13.11 Tune Yards i Lille Vega kl 22 for 195 kr. (Der vises film inden koncerten)
Hun er ekstremt fantasifuld og temmelig ustyrlig på den fantastiske måde. Der er et utal af inspirationer indover de sammensatte numre men især fans af worldmusik vil genkende afrikanske rytmer og toner i en meget moderne udklædning.Fre 14.11 Lee Fields & The ExpressionsLoppen kl 21 for 230 kr.
Som et dyk ned i din fars pladesamling af blødende blues og soul men levendegjort på ganske ægte vis af en mand der har levet igennem det hele. Og det kan mærkes på de små hår i nakken.

Lør 15.11 Goldie Chorus + Feel FreezeStengade kl 21 for 60 kr.
Hvis sammenligningerne skal fortsætte så vil jeg sætte Goldie Chorus i slægtskab med Twin Shadow. Forkærligheden for 80'ernes romantiske og let syrede synth pop er alle tiders! 

Søn 16.11 Perfume GeniusJazzhouse kl 20 for 170 kr.
Han er i sandhed et geni, hvis man spørger mig. Jeg er helt opslugt, når jeg lytter til de mange perler, der både helt kort og nøgent står frem som små digte og nu på det seneste album hvor der er skruet op for den beskidte støj. Jeg er vild med det!

Tir 18.11 Rival Sons i Amager Bio kl 20 for 250 kr.
Fyldig klassisk bluesrock med de tunge guitarer, fængende melodier og en stemme der flår sig igennem den tordende mørke himmel som klare lyn.Tor 20.11 Public Service Broadcasting + Dans & LærLoppen kl 20.30 for 85 kr.
Musik sat til informerende samples af gamle film der fortæller om historien, dyr og mennesker. Som de danske opvarmere insinuerer via bandnavnet så er det sgu bare med at danse og lære.

Tor 20.11 Johnson i Lille Vega kl 21 for 155 kr.
Landets mest charmerende hiphoppere kommer altså fra Aarhus, just saying. Og Johnson gør det tilmed sjovt og uprætentiøst at være til hiphop koncert. 

Lør 22.11 Young Dinosaur + Birthgiving Toad + RavLoppen kl 21 for 70 kr. 
Det er de unge og lovende indenfor eksperimenterende, alternativ rockmusik's aften.

Lør 22.11 Mont Oliver i Lille Vega kl 21 for 140 kr.
Det er ikke længe siden de stak hovederne op over musikhavets overflade, men der går allerede rygter om deres gedigne live leveringer og det kan jeg sådan set nemt forestille mig med det charmerende take de har på småklistret funky soul. 

Søn 23.11 Bombay Bicycle Club i Amager Bio kl 20 for 285 kr.
De er jo altså bare rimelig skønne, hvis man spørger mig. Jeg elsker fornemmelsen af boblende frisk lethed, som de er mestre i at tilføje deres dejlige melodier. Lutter smil og krammere til folk.

Fre 28.11 RECession Festival (KBH edition) på Musikcaféen kl 20 for 50 kr. 
Aarhus festivalen for upcoming talenter har fået sig en lomme i København og den benytter de til at præsentere Hey Elbow, Small Time Giants og Behind Seven Mountains.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar