25. dec. 2014

Velkommen 2015! Hvad skal vi gå ud og høre?

Cymbols Eat Guitars 28.01.15 på Loppen


2015 står og banker på døren sådan helt høfligt og jeg har besluttet at lade tilbageblikket over det forgangne år være forbeholdt tv kanalernes suppeshows og Fru Dronningen og i stedet tage mig af at kigge lidt frem til den nærmeste koncertperiode. Der er allerede fine ting på plakaterne og der skal nok komme meget mere lækkert til. Frost Festival arbejder på at fuldende deres program, som har det med at pynte Februar gevaldigt op. Især koncerterne på Zoologisk Museum lover rigtig godt, så husk at tjekke det fulde program ud her. Nedenfor er mine bud på, hvad der kan være med til at gøre ventetiden til forår lidt kortere. Jeg vender tilbage sidst i Januar med en fuld kalender for Februar.


22 Jan: Jacob Bellens med band + Michael Møller i Koncertsalen kl 20 for 200 kr. (Få Billetter!)
Der er noget helt særligt alfaderligt over Jacob Bellens stemme og talent der gør at man bare lytter, når han synger. Denne aften er Michael Møller (Moi Caprice og The Mountains) med på scenen og de to sammen er da den rene treat.

28 Jan: Cymbols Eat GuitarsLoppen kl 20.30 for 100 kr.
De er et af de bands der bryder med konventionerne og ikke nødvendigvis gør det let at lytte til deres vidtfarende New Jersey indie rock. Men det er sjældent kedeligt.

3 Feb: Interpol i Store Vega kl 20 for 300 kr.
For mig er Paul Banks og den lyd han har skabt med Interpol et præmie eksempel på ikonisk stram og cool rock der har pop kvaliteter på den helt ok måde. Uanset lunken modtagelse af det seneste album, virker en del danskere til at være enige, da dette er deres ekstra koncert i Kbh.

11 Feb: KindnessPumpehuset kl 21 for 170 kr. (Frost Festival)
Det er en ret lækker og samtidig kompleks og en snert akavet tilgang til cool clubpop som Kindness har gang i. Der kan danses til 90'er lydende disco og stenes hen til skæve småsyrede afro beats.

19 Feb: Alt-J i Tap 1 kl 20 for 300 kr. (Få billetter!)
De er blevet til darlings, hvilket altid er lidt bekymrende, men det ændrer ikke på at perfektionisterne i Alt-J har kreeret to fascinerende albums med masser af lydoplevelser og unik stemning. Og det kan kun blive en fornøjelse. Glipper det med billet hertil så få en til Northside Festival fluks. 

27 Feb: IceageJazzhouse kl 21 for 120 kr.
Jeg var ikke rigtig med på den lille men ihærdige bølge af dansk punk der bevægede sig igennem landet de sidste par år. Korte sure punknumre virker nemt ligegyldige på mig. Men Iceage har så alligevel ramt noget i mig. Jeg synes albummet 'Plowing Into the Field of Love' er rigtig fedt! Godt nok smitter Elias mig med let kvalme ved at synge som om han knækker sig, men hey, det er rock! 

10 Mar: Ariel PinkBremen kl 20 for 240 kr.
Han er en skør skid. Noget lyder som da Pink Floyd var et syret poporkester og andet lyder som de fineste indiefolk ballader. Meget er, som Bremen skriver, weirdo pop. Man ved altså ikke helt hvad der er i vente og det er ret skønt nogle gange.

22 Mar: Royal Blood i Store Vega kl 20 for 220 kr.
Der flyder blåt blod i årerne fra et hjerte der banker for no bullshit rock hos de to briter. De tager arven fra White Stripes op og ter sig som et fuldendt orkester på en måde der slet ikke er til at komme udenom disse dage.

4 Apr: Rangleklods i Pumpehuset kl 22 for 120 kr.
Den elektroniske lyd powerduo forstår sgu at lave et simplistisk elektronisk mørkeunivers der suger folk til sig og spytter dem ud som dansende protoner.

De fleste musikblogs vil også gøre en dyd af at fortælle om kommende udgivelser, men nu er det bare sådan, at der er ganske få artister jeg holder øje med. Som regel bliver jeg selv overrasket over at høre nyt eller se nyheder annonceret. Men jeg har dog tjek på, at fabelagtige Father John Misty udkommer med sit nye album i starten af februar og det lover vanlig perfekt krydsning af sarkasme, humor, hverdagspoesi og kriblende musikalitet. Jeg krydser alt, hvad jeg kan for at han putter København ind i sin ledige del af tourplanen i marts. Og, så sluttede året smukt af med at danske Mimas udgav sit fjerde album 'Strong Ties', der både er pompøst og legesygt som kun de kan gøre det og hidsigt og energisk på en virkelig smittende måde. Jeg venter spændt på at vinylen kommer med posten og så kommer der mere om Mimas her på bloggen, er jeg sikker på.

Godt nytår og godt musik år 2015!

   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar