2. dec. 2013

Interview med koncertaktuelle Rosemary

 

Endnu engang har jeg fornøjelsen af at bringe et lille interview med et af Vegas koncertaktuelle bands og denne gang er det med den danske duo Rosemary. 

Rosemary består af den iranske sangerinde Sahar Pour og produceren Lasse Martinussen der sammen skaber et vældig dragende og fortællende elektronisk univers. Et stemningsunivers i hvilket man får fortalt historier, der både stryger en kærligt over håret med blomstrende let eventyrlighed og igangsætter sære lyster til at vride kroppen, men det sætter også nerveenderne i bevægelse med mystiske, tvetydige og dystre varsler. Sahar kan ubesværet svinge sig op i endnu mere overjordiske toner end fx Kate Bush kan og sammen med den meget facetterede og uforudsigelige produktion, gør det Rosemary til et enormt spændende bekendtskab, som jeg glæder mig over at have indledt. Rosemary har som optakt til deres koncert i Ideal Bar d. 4.12 været så venlige at svare på disse spørgsmål:


- Det er ikke umiddelbart nemt at kategorisere jeres musik. Hvad vil I selv kalde det?
 Vi kalder det ikke noget bestemt, vi laver det bare… Det er noget elektronisk af en art, elektronisk alternativ pop af en art. Vores musik er explosiv og en strøm af vores følelser og tanker - ufiltreret og kompromisløst.
 
- Jeres EP'er A Persian Tale og Pomegranate har en betagende og lidt foruroligende filmisk stemning. Hvad inspirerer jer, og hvilke musikalske referencer har i?
Vi ser mange film og hører meget musik. Vi hører alt slags musik. Persisk, Dansk, Kinesisk, afrikansk, thailandsk, indisk, elektronisk, rock, nordisk, eksotisk hvad-som-helst.. Fællestræk er at vi kan lide ting som tager os nye steder hen emotionelt og eksistentielt.
Desuden er Lasse filminstruktør og laver musikvideoer, kortfilm, dokumentarfilm osv., så det filmiske element er en naturlig del af udtrykket.
 
- Hvad håber I, at publikum oplever under jeres koncerter?
Vi håber de føler sig som en del af vores musik og som en del af Rosemary. Vi tror meget på den intense musikalske stemning. Desuden er hele aftenen bygget op omkring en oplevelse, hvor yderligere acts og dj's vil skabe den rigtige atmosfære.
  
- Hvordan ser fremtiden ud; er der et album på vej?
Der kommer noget til næste år. Vi går ikke så meget op i formatet, dvs. om det bliver et album, en EP eller noget helt tredje. Den færdige samling, eller det færdige værk, indtager sit eget format i skabelsen. Indtil videre har EP'en været det rigtige format for os, men alle muligheder står altid åbne.
 
- Ser i noget i VEGAs øvrige program, som I kan anbefale?
Sahar: Jeg gad godt have set Tricky……. Ellers Jacob Bellens (26.01) og Savage Rose (26.04) er jeg også helt vild med live. 
Lasse: Jeg gad osse godt have set Factory Floor, men vi var på vej til Kina..


 Besøg i øvrigt Rosemary og find ud af mere her 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar