16. dec. 2012

WhoMadeWho - you made me happy!

Spot Tomas Høffding på tur igennem publikum
 
Selvom en koncert høres fra bag baren kan man stadig få en aldeles glimrende oplevelse ud af det. Det hjælper selvfølgelig at have en kollega, der tolererer, at man pludselig spunser afsted for at komme ud og danse med det øvrige publikum, optage videoer og hoppe rundt. "Er du ikke på arbejde?", blev jeg spurgt et par gange af overraskede gæster der måtte finde sig i, at jeg masede mig ind foran dem på balkonen for at optage det ene nummer efter det andet. Og jojo selvfølgelig. Men sætter i ikke bare helt vildt meget pris på en bartender, der nyder koncerten lige så meget som jer? Det så sådan ud på folk der smilede anerkendende af, at jeg hoppede i baren og sang med imens fadøllene blev skænket. Elsker at arbejde i bar på en aften som igår!

Drengene i WhoMadeWho var lige så oplagte som de plejer og de gav den nok også lige en tand mere i anledning af dette værende deres sidste koncert i år. Det er mærkværdigt med dem, for de behøver i virkeligheden ikke at gøre ret meget for at få folk med. Det er egentlig nok, at de vimser lidt rundt og peger på publikum i ny og næ. Men når så bassist Tomas Høffding skiftevis er nede og gå blandt publikum, lægger sig på scenen, rager på guitarist Jeppe Kjellberg, sætter sig på monitoren og synger og slutter af med at smide instrumenterne ud til publikum, så får de folk til at smide tøjet og hoppe skrigende rundt, som om det var deres sidste aften inden den kommende dommedag. Og helt ærligt, hvis Barfod, Høffding og Kjellberg er den sidste koncert vi måtte opleve inden vores endeligt, så er jeg sgu ret lykkelig for at have fået det med!




   
 Og så skal det absurd vilde lys- og billedshow også lige have props med på vejen. På bagtæppet var en kæmpe hvid plade hængt op og den viste showet igennem et græsk/romersk hoved i 3D der blev bygget op fra skitserende streger over marmor, bronze osv for at blive nedbrudt som var det af et organisk materiale og så genopstå til sidst i et digitaliseret udtryk. Og ligesom hovedet gennemgik lysshowet også en progression der blev vildere og vildere og kulminerede i den totale farvestrålende discofest. WhoMadeWho var på alle måder gennemførte og geniale. Hurra!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar