16. jan. 2013

Guide til Frost Festival 2013

Nu varer det ikke mange dage før vinteren bliver noget sjovere og lysere og lidt nemmere at holde ud, for snart åbner Frost Festival op for deres perlerække af spændende koncerter, der finder sted rundt om i København fra 8 februar til 2 marts. Frost er over de sidste par år blevet kendt for at opsætte usædvanlige bands, indimellem i usædvanlige konstellationer, på usædvanlige spillesteder. Altså; usædvanligt gode muligheder for at få usædvanligt gode koncertoplevelser! Og fuck nu mig, det er da mega fedt og tiltrængt i februar måned, som er en totalt overset og uønsket måned, der som regel ikke byder på andet end fastelavn (ok chance for kostumefest - men hvem holder dem nu om dage) og min fødselsdag og det er nu engang en blandet fornøjelse at skulle fejre den efterhånden.

Nogle af koncerterne er allerede udsolgt og dem udelader jeg af min guide, for det er så frustrerende at se sig varm på en koncert og møde et UDSOLGT skilt ved billetkøbet. Men her følger mine anbefalinger til endnu tilgængelige koncerter:


8 feb. ELEKTRO GUZZI på Zoologisk Museum kl 21 for 120 kr
De her østrigske gutter har optrådt i min guide til Roskilde 2012 og jeg oplevede dem også på Melt! Festival. De spiller dansabel minimal techno på trommer, bas og guitar og en masse effekter og det er en fascinerende oplevelse, måske især for folk som mig der ikke i forvejen er bedste venner med genren. Elektro Guzzi bygger bro mellem begge verdener og det er jo smukt! 

9 feb. FOXYGEN på Bremen kl 23 for 0 kr
Lørdagene under Frost fejres på bedste vis hos Bremen, hvor der er gratis koncerter og DJ sets hele natten. Fremragende! Foxygen er en ung amerikansk duo på kanten af et gennembrud. De leger på organisk vis med genrerne og føjer deres egen moderne legesyge ungdom til 60'ernes psykedeliske rock. Det bliver så absolut en festlig nat.

 

14 feb. MODESELEKTOR på Vega kl 21 for 245 kr.
Hvis man skal overgive sig til kæmpefest med masserne, så kan man trygt gøre det med Modeselektor. Producerduoen der okser rundt i alverdens elektroniske subgenrer har før fået mig ud af min 'DJ's gælder ikke som koncert' indstilling, for der er virkelig gang i festen til deres optrædener. Og som ethvert ordentligt publikumsorienteret band kommer de ud over scenekanten og trækker én med ind i det pulserende kaos af lyd og lys.

15 feb. PETER SOMMER under Hotel Danmark kl 21 for 200 kr. Få billetter!
Jeg har stor respekt for Peter Sommer til trods for, at jeg ikke ejer hans musik og ej heller har hørt ham live før. Men han er ubestrideligt en af vores bedste og mest interessante sangskrivere og skal jeg se ham skal det uden tvivl være i en intim setting frem for som sidekick til Simon Kvamm på de store scener. Og mere intimt kan det nok ikke blive end når han denne aften spiller for et lille publikum i en p-kælder under Hotel Danmark. Meget poetisk og kunstnerisk i sig selv, tænker jeg.

16 feb. LARS AND THE HANDS OF LIGHT Bremen kl 23 for 0 kr.
Jeg så Lars and the... i duo udgave til Crunchy Christmas i december og det var fornøjeligt med deres lune og lidt skæve facon. Og så spiller de melodisk og lettilgængelig poprock med rødder i 60'erne, der favner bredt og inviterer indenfor til en vedkommende og, tør man sige det, hyggelig fest forstået på den bedste måde.

19 feb. MARTIN RYUM hos Copenhagen Piano kl 20 for 100 kr.
Martin Ryum har rødder i støjrock men som solo artist har han bundet den baggrund sammen med en udpræget lyrisk og poetisk side, der godt kan placere ham i familie med en kunstner som Nikolaj Nørlund. Denne aften handler netop om lyrik, når Martin sætter musik til digte af Inger Christensen og som en musiker der sagtens kan være de smertelige følelsers ambassadør, kan han højst sandsynligt give publikum en rigtig mindeværdig oplevelse i det tværkulturelle.

22 feb. DUCKTAILS (+ Max Gaia) på Stengade kl 21 for 110 kr.
Ducktails er synonym for Matt Mondanile  som er en af bagmændene bag dejlige Real Estate. Og lig med Real Estate spiller Mondanile kløgtig indierock med lyse og poppede elementer der med fine vokalharmonier og letsind sender vinterdepressionen retur.

23 feb. EGYPTIAN HIP HOP på Bremen kl 23 for 0 kr.
Den totale ungdomsfest i denne omgang bliver understøttet af dynamisk, undersøgende og livlig ungdommelighed. Egyptian Hip Hop er purunge debutanter der helt i tråd med deres samtid frasiger sig alle regler og dogmer og holder en fest for alle der fatter sympati for noget der minder om elektronisk indie/artrock. Nyt og spændende!


28 feb. MARIAM THE BELIEVER + CANCER i Koncertkirken kl 20 for 130 kr.
Der er noget der siger mig, at Mariam kan give sit publikum følelsen af at blive indviet i livskloge fortællinger med sit udtryk der både har melankolsk folkstemning og underfundig artpop over sig. Og sammen med den danske duo Cancer, der har baggrund i electronica grupperne When Saints Go Machine og Chorus Grant, er der stemningsfulde og måske ildevarslende fortællinger i vente.

28 feb. DAN DEACON + THULEBASEN på Jazzhouse kl 22 for 130 kr.
Er man i stedet til det mere lydnørdede og udsyrede, så er der to spændende repræsentanter at lade sig udfordre med på Jazzhouse. Dan Deacon er computernørden, der fusionerer alt tænkeligt elektronisk maskineri med trommer og Thulebasen er det utøjlede liveband, der skaber deres egen verden af støjende krautrock, freejazz og meget mere.

1 mar: SPEAKER BITE ME + BROKEN TWIN i Koncertkirken for 130 kr.
Uden at kunne kalde mig nær med det skelsættende danske band Speaker Bite Me, så tør jeg godt kalde det for en lokal sensation, at de deltager i festivalen. Det kompromisløse band har en vild, dramatisk og dyster lyd der har gjort dem markante i dansk rockhistorie uden at de har fået et bredt gennembrud. I samspil med sarte Broken Twin kommer til at rive og flå i nerverne.

2. mar: CTM + THE LATE GREAT FITZCARRALDOS i Koncertkirken kl 20 for 130 kr.
Festivalens sidste aften starter chillet og lækkert når først CTM aka Cæcilie Trier spiller silkeblød elektrosoul og The Late Great Fitzcarraldos fortsætter med deres sommerlige lo-fi elektropop der inviterer til at flyde ud med drinks og afslappede smil. Ren lækkerhed og udrenselse til den vintertrætte krop der forbereder godt til afslutningsfesten senere.

  

2 mar: BON HOMME på Bremen kl 23 for 0 kr.
Den sidste nattefest i denne omgang bliver leveret med garanti af Tomas Høffding, der når han ikke optræder med de andre fantastiske WhoMadeWho drenge, fortsætter elektropopfesten under sit alias Bon Homme. Jeg er ikke tvivl om, at det bliver en svedig og højenergisk afslutningsfest!


Hermed en kæmpe opfordring til at trodse vinterkulden og sløvsindet og få pillet ved både smilebånd, danseben, nerveender, nakkehår, det dunkende bashjerte og hele følelsesregistret. 
Du trænger til det!

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar