27. jan. 2014

Guide til Frost Festival 2014


Det har været med stor forventnings- og gensynsglæde, at jeg har kunne følge med i udfoldelsen af det program Frost Festival præsenterer i år. Sidste år var det en fornøjelse at bevæge sig rundt i de glitrende vinteraftener og nyde udvalget af skønne koncerter i helt andre formater end vi normalt plejer at få lov til at se dem. Igen i år har de formået at skabe spændende lyspunkter i vintermåneden med et koncertprogram der både har givet plads til de solide og elskede succesgarantier og til de rå uslebne oplevelser med potentialet til at blive de uforglemmelige. Det er gået rigtig hurtigt med billetsalget til flere af arrangementerne, men her følger min anbefaling til resten af programmet, som stadig er tilgængeligt (go go go!!):


6 feb: Eggs Laid By TigersHotel Kong Arthur kl 17.30 for 75 kr.
Brug en sen eftermiddag på et hotelværelse med at lytte til Dylan Thomas digte sat til musik af de svært definerbare og dygtige musikere i Eggs Laid By Tigers. Der er bestemt dømt en æstetisk oplevelse på flere forfinede kulturelle planer. 

6 feb: Indians i Konservatoriets koncertsal kl 20 for 190 kr.
Indians, som er en umådeligt lo-fi følsom flyvetur blandt stjernerne har parret op med et helt symfoniorkester og at høre dem sammen kan jeg ikke forestille mig bliver andet end en gennemført udrensende og smuk oplevelse.

7 feb: Fredagsbar på Statens Museum for Kunst fra kl 16 for 0 kr.
Det i forvejen lækre kulturelle fredagsbarkoncept SMK Fridays har slået kræfterne sammen med Frost og tilbyder tre forskellige popup koncerter. Kun en er afsløret på forhånd og det er med den løjerlige gruppe Spillemændende. Og løjerlig musik krydret med øl og fin kunst er da en vidunderlige måde at fyre op under fredag på.

11 feb: Moonface + The New Spring i Koncertkirken kl 19 for 150 kr.
En mand og hans klaver. Moonface/Spencer Krug der har en fortid i Wolf Parade forbinder koncertpianistens alvor og dramatik med en næsten grungeagtig forbitret stemme og poetiske tekster med et eksistentialistisk snit. Gå i kirken, bekend dine synder og forbered dig på at det skal gøre ondt før det bliver godt.15 feb: Connan MockasinBremen kl 20 for 150 kr.
Connan er en uhåndterbar og uforudsigelig størrelse. Med hittet I'm The Man, That Will Find You minder han mig om en freaky form for hvid Prince, der svøber sine lyttere i lækker klistret karamellage med masser af soul. Men det skal nok blive langt mere mærkværdigt undervejs, det bliver så lækkert!21 feb: The MountainsChristian IV's bryggeri kl 21.45 for 145 kr. 
Michael Møller (Moi Caprice) er tilbage i et nyt solidt popprojekt med fortrinlige samarbejdsalliancer og med vanligt store følsomme armbevægelser (eller kyniske hvis de armbevægelser findes) og udsøgt kvalitetsgaranti, som man kender det fra hans hånd.1 mar: Sohn + GabrielPumpehuset kl 20 for 165 kr.
Der vil blive strøet kaskader af kølige elektroniske beats udover folk i det gamle vandpumpehus, når Sohn inviterer indenfor i det stemningsfulde mørke. Jeg er ikke så tilbøjelig til at blive rørt af minimalistisk elektronisk musik, men der er noget dragende og intenst over Sohns sørgmodige vokal og de enkle men nervepirrende lydflader. 

2 mar: of Montreal + 4 Guys From the FutureBremen kl 20 for 180 kr.
of Montreal er nogle af de garvede, rutinerede hoveder indenfor gakket og ustyrlig indiepop, men jeg må erkende aldrig at have krydset vej med dem før. Det er forhåbentlig en fordums fejl, for i mine ører er der lagt op til den perfekte kærlige, varme og festlige afslutning på årets vinterfestival.
De danske drenge fra 4 Guys From the Future er med som opvarmning og de leverer det lidt mere dybsinde og alvorlige modstykke men er dog bestemt ikke mindre spændende.


Gå ind på FROST's hjemmeside og lær, læs og lyt til mere (og find også flere koncerter og gratis arrangementer end de her nævnte) og skynd dig så at anskaffe billetter, for der er rift om dem. Så ser februar alligevel noget sjovere, varmere og lysere ud og det formildende knus leveret af Frost Festival kan både måneden og alle vi små forfrosne væsner nyde godt af. God fornøjelse!
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar