1. jun. 2014

Gå lige ud og hør her! (uge 23)

Nisennenmondai på Jazzhouse 4.6.14


Foråret er ovre og det er nu officielt sommer. København fejrer det med at lægge byen fuldstændig ned med Distortion i den kommende uge. Danmarks mest omfattende gadefest har den fulde kontrol i 4 dage og der er både skruet op for de tunge navne til efterfesterne og for bydelenes deltagelse på gadeniveau. Jeg plejer aldrig at kunne deltage pga jobbet og sidste år var jeg optaget af Min Koncert. Men i år har jeg faktisk fri i netop de dage, så for en gangs skyld får jeg måske kigget på lidt mere af festlighederne end den parade af tissemænd der stiller sig selvsikkert op ved min port og omme i min baggård på Nørrebro. Programmet er kæmpestort og jeg kommer ikke dybere ned i det, så tjek det ud her og find dit eget guld. Her er på koncertlisten er dog lidt af Distortion og lidt af noget helt andet:


Ons 4 jun: Nisennenmondai Jazzhouse kl 23 for 120 kr.
Tre japanske piger spiller totalt syret og trance agtig noiserock. Chokerende japanese style. 

Tor 5 jun: Annika Aakjær i Dome of Visions kl 20 for 155 kr. 
Annika laver nogle fine løjerlige tekster om hverdagens poesi og det store i det små. Og så har hun en ganske flot og kraftfuld stemme der står i kontrast til de enkelt skårne melodier.

Tor 5 jun: Lowly + We Are The Way For The Cosmos To Know Itself i Idealbar kl 21 for 80 kr. 
Store synthflader og luftige, organiske melodier tilsat en ikke uvæsentlig del dansevenlig 80'er charme og energi. Begge bands er ganske interessante alternativer til Distortion.

Lør 7 jun: Distortion Final PartyRefshaleøen kl 18-06 for 300 kr. 
En bred stribe kunstnere og DJ's i alle udgaver, fx hiphopperen Mykki Blanco, Jenny Wilson som DJ, erfarne When Saints Go Machine og nykommerne Lust for Youth sørger for en værdig afslutning.

Søn 8 jun: Wovenhand i Lille Vega kl 21 for 190 kr.
Jeg får altid myrekryb, når et band er dedikerede kristne. Jeg vil helst ikke prædikeres for, hvis det reelt er religion det handler om. Men her kan jeg se igennem det, for lyden er beskidt, rå og voldsom på den aldeles fede måde. 
  
ROSKILDE ANBEFALING # 2
Igen i år vil MusikLarm være repræsenteret på Roskilde Festival og som en lille énkvinde geshäft kan det være svært at dække programmet på rimelig og retfærdig vis. Så denne gang har jeg fået assistance til anbefalingerne af en flok venlige musikentusiaster. Den anden bidragyder er musikblogger og årstalsnørd Rasmus Adserballe, som er manden bag I Am Listening. Her er hans vigtigste anbefaling:Jason Isbell & The 400 Unit - Fredag kl 16, Pavilion.
Det kan siges meget enkelt: Når manden bag det måske bedste album i dette årti giver koncert på Roskilde – og han tilmed ikke spiller samtidig med rullestenene – så bliver man ikke væk. Først varmede han op for Ryan Adams i Falkonersalen, så udgav han mesterværket ”Southeastern”, og så kom anmeldelserne:
“Listening to this stunning album will provide you with your own moment of clarity. Don’t let it slip away.”
“Great lyrics, haunting melodies and Isbell's distinctive style make each song uniquely memorable. I can't play this album enough. Every word has value and you will want to contemplate each story again and again. Blues/folk/country fans...this is the intersection of all”
“…a record that's been acknowledged by Rolling Stone, NPR, American Songwriter, Paste and countless fans as one of the best records — if not the best — of the year. Southeastern cuts deeper than any of those (grammy nominated) records ever could. It's a reminder of what music can and should do — remind us of the timeless best in each of us, even when we're at our daily worst. Southeastern sounds, more than anything, honest. For better or for worse, that's because Isbell has lived these songs. Maybe that's why Southeastern never could win the Grammy. It isn't the album of the year; it's an album of many”
Så er du et voksent og følsomt menneske på den fede måde, og tilmed et countryrockende et af slagsen, som kan holde til både tråd og tristesse, så kig forbi Pavilion-scenen kl. 16:00. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar